28.01.2014 р. на базі Єнакіївського
професійного торгово-кулінарного ліцею відбувся обласний майстер-клас
педпрацівників за темою «Новітні тенденції в технології приготування
тістечок» з професії «Кондитер» (у рамках атестації педпрацівників).
Головна мета заходу – це
забезпечення комплексного підходу до організації і змісту професійно-практичної
підготовки учнів ПТНЗ.
З привітальним словом і побажанням
плідної та творчої праці до присутніх звернулась Марина Огородня, директор
Єнакіївського професійного торгово-кулінарного ліцею.
Методист навчально-методичного
центру профтехосвіти у Донецькій області Людмила Рубіна означила роль керівника
навчального закладу у створенні розвивального середовища для творчого
професійного росту педагогічних працівників та підкреслила актуальність
проведення майстер-класів.
Галина Мирошниченко, методист
навчально-методичного центру профтехосвіти у Донецькій області, акцентувала
увагу на необхідність підвищення робітничої кваліфікації майстрів виробничого
навчання кондитерської галузі.
Володіння широким спектром освітніх навчальних методик та технологій,
вдале їх застосування в процесі майстер–класу продемонстрували майстри
виробничого навчання Єнакіївського професійного торгово–кулінарного ліцею – Надія
Тимофєєва та Валентина Олейник, які не тільки з майстерністю показали етапи
приготування борошняних виробів, а й залучили до активної співпраці колег та
учнів.
В процесі заходу учасники
розширили знання щодо застосування інноваційних педагогічних та виробничих
технологій при навчанні професії; відпрацювали практичні навички приготування,
оформлення та подавання тістечок; активно із завзятістю продемонстрували та презентували власний професійний рівень з технології
приготування виробів з тіста - справжні шедеври кондитерської майстерності!
Виставкою методичних розробок «Золоте коло
педагогічних ідей», представленням творчих портретів викладача Єнакіївського
професійного торгово – кулінарного ліцею - Гудкової Ірини та майстра
виробничого навчання ДНЗ «Горлівський центр ПТО» - Світлани Баранової
продовжилася теоретична частина семінару. Під час заходу учасники майстер–класу
поділилися досвідом роботи з реалізації власної методичної проблеми із
застосуванням особистісних методик організації роботи з учнями на уроках та в
позаурочний час.
Захід педпрацівників
профтехосвіти пройшов дуже цікаво, емоційно з практичною цінністю для майстрів
виробничого навчання та учнів першого курсу Єнакіївського професійного торгово–кулінарного
ліцею.
Виступаючі отримали схвальні
відгуки від колег і побажання щодо подальшої співпраці та обміну досвідом у
наступному році з питань підвищення якості підготовки з професій
торговельно-кулінарної галузі та сфери послуг.
Усі вищезазначені заходи
супроводжувалися мультимедійними презентаціями, відео- та аудіо фрагментами,
мали професійне спрямування.