У Донецькому професійно-технічного
училищі торгівлі і ресторанного сервісу відбувся семінар-практикум з професії
«Кухар» за темою: «Сучасні тенденції в приготуванні та
оформленні гарячих страв із риби».
Основною метою
заходу є розширення знань учасників семінару-практикуму із питань впровадження
інноваційних виробничих технологій при навчанні учнів професій ресторанного
господарства.
Директор
Донецького професійно-технічного училища торгівлі і ресторанного сервісу Вікторія Маковська ознайомила учасників заходу
з особливостями навчально-виробничого процесу.
Методист
навчально-методичного центру у Донецькій області Ніна Глобіна зробила акцент на
питанні щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників ПТНЗ (у зв’язку
із введенням змін до Типового положення про атестацію педагогічних
працівників).
Методист навчально-методичного
центру у Донецькій області Людмила Рубіна відмітила, що впровадження
інноваційних виробничих технологій в навчально-виробничий процес та
застосування інформаційно-комунікаційних технологій є одним із пріоритетних напрямів роботи педпрацівників області.
У ході роботи
семінару учасники заходу обмінялися досвідом роботи з питань удосконалення майстер-класів
для педпрацівників, уроків виробничого навчання із застосуванням новітніх виробничих технологій та відмітили, що
використання інновацій сприяє індивідуалізації навчання, підвищенню мотивації
та пізнавальної активності учнів на уроках та забезпечує підвищення
ефективності навчання, а також підвищує якість підготовки кваліфікованих
робітників.
На практичній частині заходу педпрацівники відпрацювали
приготування, оформлення та відпуск рибних страв згідно сучасних тенденцій та
інноватики.
Наприкінці засідання всі учасники відзначили практичну
значущість даного заходу, так як змогли не тільки поділитися своїм досвідом
роботи, а й дізнатися багато нового та цікавого для себе.
|